Witam
Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym się przywitać.
Właśnie jadę odebrać mojego ceeda kombi wersja M z SmartPlusem w najmniej brudzącym kolorze Sand Track . Silnik to 1,6 GDI 135 KM. Mam nadzieję, że będę zadowolony. Co prawda przesiadam się z Octavii O1 kombi z silnikiem 1,9 tdi (160KM, 420 Nm ) z 2004 w najbardziej brudzącym kolorze (czarna, wypasiona wersja Celebrate). Na dzień dzisiejszy mam dość turbo diesli. Szukałem wolnossącej benzyn i rozsądnym wyborem był ceed.
Zaczynam doposażać pierdołami
Jeszcze raz pozdrawiam
Zdjęcie 1 https://www.dropbox.com/s/sft9r0hoyqahq1s/20180109_120642.jpg?dl=0
Zdjęcie 2 https://www.dropbox.com/s/mnz69d075eanxpb/20180109_120741.jpg?dl=0
Nowa SW w M PlusSmart
-
gzyms - Weteran
- Grupa: Warmińsko-Mazurska
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
Nowa SW w M PlusSmart
Ostatnio edytowano 11 sty 2018 20:19 przez gzyms, łącznie edytowano 1 raz
"Piwo tylko z kija, auto tylko z Kia ..." Henryk Sawka
Co do baru nie mam problemu z wyborem, ale do ASO w mojej okolicy coraz częściej obawiam się jechać ....
Co do baru nie mam problemu z wyborem, ale do ASO w mojej okolicy coraz częściej obawiam się jechać ....
- pioteer
Re: Nowa SW w M PlusSmart
gzyms napisał(a):Zaczynam doposażać pierdołami
Jeszcze raz pozdrawiam
coś z obrazkami nie wyszło
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
pioteer napisał(a):coś z obrazkami nie wyszło
Jeszcze wczoraj dropbox pozwalał, dzisiaj coś zdechło. Wkleiłem linki do zdjęć.
Co do samochodu - samochód w domu, pierwsze testy za mną, niestety ale brak mocy mocno zauważalny i właściwie to jedyny minus. Ale w moim wieku coraz częściej spokój jest ważniejszy Na razie przyzwyczajanie się do wielu nowych rozwiązań, niektóre są lepsze niż w octavii, inne niestety nie (chyba, że to przyzwyczajenia). Ceed ma więcej miejsca wewnątrz zarówno z przodu, ale przede wszystkim z tyłu. Bagażnik - tu przewaga O1.
- stempel1
- Brygadzista
- Model cee'd:
C2 SW, 1.6 Pb 135KM
2012
O widoczny Solix W nowym aucie, nawet tej samej marki zawsze było coś nowego, innego jednakże szybko idzie się do tego przyzwyczaić zwłaszcza jeśli jest na plus. Ceed to dobre auto i jeśli będzie dobrze traktowane to na pewno odwdzięczy się tym samym Oczywiście, że 160 km w silniku, to nie to samo, co 135 km, jednakże patrząc realnie to czy faktycznie potrzebujemy ich więcej jeśli większość dróg które mamy są słabej jakości. Urwanie tych kilku minut z podróży naprawdę nie robi przecież różnicy. W każdym razie witamy i życzymy frajdy z użytkowania
-
Magikrealista - Dyrektor
- Grupa: Podlaska
- Model cee'd:
C1FL HB, 1,4 Pb 90KM
2010
Fajny fajny a co to znaczy że doposażasz pierdołami? Jakieś plany?
- piotek_szalik
Też mam Smart Plusa i pomijając brak automatycznie składanych lusterek i czujników parkowania z przodu to auto wydaje się dość kompletne. No chyba że pisząc pierdoły masz na myśli zapach do auta
-
N_Jay - Dyrektor
- Model cee'd:
C1FL HB, 1,6 Pb 126KM
2010
stempel1 napisał(a):O widoczny Solix
Solixu już nie ma. Jest JD Kulej.
Oddali plac pod salon Forda a nowe autka upychają teraz gdzieś na zapleczu
Ceed HB 1.6 Opti + ESP, po FL - od 04/2010
Ceed HB 1.4 OptiPlus, So-Red - do 04/2010
Ceed HB 1.4 OptiPlus, So-Red - do 04/2010
- dzygi
- Kierownik zmiany
- Grupa: Mazowiecka
- Model cee'd:
C2 SW, 1,6 ON 128KM
2013
gzyms napisał(a): Bagażnik - tu przewaga O1.
Tylko ze wg danych bagażnik w ceed kombi i w O1HB jest taki sam a to nie prawda raczej czyli 528L
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
stempel1 napisał(a):Oczywiście, że 160 km w silniku, to nie to samo, co 135 km, jednakże patrząc realnie to czy faktycznie potrzebujemy ich więcej jeśli większość dróg które mamy są słabej jakości. Urwanie tych kilku minut z podróży naprawdę nie robi przecież różnicy. W każdym razie witamy i życzymy frajdy z użytkowania
Tu nie chodzi o urwanie kilku minut tylko o sprawne i bezpieczne wyprzedzanie. Do tego moc jest bardzo przydatna. Zobaczymy, na razie odkrywam nowoczesne technologie (np. światła dostosowujące się do otoczenia itp. ), których w O1 nie było aczkolwiek jest nieźle wyposażona
Magikrealista napisał(a):Fajny fajny a co to znaczy że doposażasz pierdołami? Jakieś plany?
Tak na początek to parę rzeczy bez, których trudno mi funkcjonować - podstawa to uchwyt na telefon. Niestety projektant nie dał możliwości umiejscowienia jakoś sensownego uchwytu na telefon. W O1 miałem podstawkę firmy Brodit z prawej strony radia, podobnie jak tutaj w ceedzie tylko wyżej http://brodit24.pl/product-pol-1145-ProClip-do-Kia-Ceed-12-17.html ale to rozwiązanie w ceedzie jakoś będzie za nisko, nie pod ręką. Na kratkę nawiewu raczej nie, zostanie pewnie tylko szyba.
Kolejna sprawa to bagażnik - mata plastikowa/gumowa (sprawdza się, łatwo utrzymać porządek), oraz rozciągliwa siatka (pewnie zabiorę z O1).
Dalej to belki bagażnika na dach pod uchwyty na rowery. Stare niestety nie podejdą, a mam je jakieś 11 lat (jakiejś japońskiej firmy).
Zamówiłem niedawno również ładowarkę BlitzWolf® BW-C10 QC3.0 bo oczywiście urządzeń pełno W rodzinnej trasie to są trzy telefony, tablet i kamera. O i właśnie kamera - zastanawiam się nad przekładką - mam w O1 starawą już G1WH ale działa. Będzie musiała wystarczyć. I tu problem - jak poprowadzić kabel. W O1 pociągnąłem kabel pod deską, słupkiem, wcisnąłem pod tapicerkę dachu i wtyczka wystawała obok lusterka, zero zwisów (muszę poczytać jak tu jest to rozwiązane).
Zdobyłem dzisiaj również nakrętki zabezpieczające do felg, gratis
Aha dywanik na tunel środkowy - przy dziecku bardzo ważny
To tak na szybko
piotek_szalik napisał(a):Też mam Smart Plusa i pomijając brak automatycznie składanych lusterek i czujników parkowania z przodu to auto wydaje się dość kompletne. No chyba że pisząc pierdoły masz na myśli zapach do auta
Składane lusterka fajna rzecz, nam brakuje również podłokietnika z tyłu. Fajne jest doświetlanie zakrętów oraz funkcja coming-home - podświetlane na przywitanie i pożegnanie Dzisiaj próbowałem podłączyć samochód pod internet, router wifi na S7 i qupa. Nie chce się połączyć, jutro wezmę mobilny router. Ale i problem jest z android auto (nie działa w Polsce
dzygi napisał(a):gzyms napisał(a): Bagażnik - tu przewaga O1.
Tylko ze wg danych bagażnik w ceed kombi i w O1HB jest taki sam a to nie prawda raczej czyli 528L
Nie rozumiem. Ja mam O1 kombi i tu jest wg producenta 548 l, w ceedzie 528 l (jak piszesz) i wizualnie jest więcej miejsca (pół garażu wożę, w ceedzie to nie zmieści się , ale za to miejsce na tylnej kanapie to bomba. Lotnisko w porównaniu do O1.
Dzięki za opinie.
Ostatnio edytowano 13 sty 2018 00:38 przez gzyms, łącznie edytowano 1 raz
-
vonski - Weteran
- Grupa: GOP- Górny Śląsk
- Model cee'd:
C2 HB, GT 1.6T Pb 230KM
2015
Ja mam uchwyt iOttie w kratce nawiewu i jest super.
Tapatalk @ Honor 8
Tapatalk @ Honor 8
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
vonski napisał(a):Ja mam uchwyt iOttie w kratce nawiewu i jest super.
Którą? Tylko nie magnetyczną. Możesz dać jakiś link?
-
Geegles - Weteran
- Grupa: Łódzka
- Marka i model samochodu: Kia Optima 2017
Coming home )))
P.S. miałem Sand Track i zmartwię Cię, brudzi się tak jak czarny...
Matę kupisz za jakieś 80/100zł z pezesyłką. Wybieraj firmy Razewplast, gdyż jest gumowa, a nke plastikowa.
Jak poprowadzić kabel? Identycznie jak to zrobileś w O1.
Ceed to świetne auto, szerokości!
P.S. miałem Sand Track i zmartwię Cię, brudzi się tak jak czarny...
Matę kupisz za jakieś 80/100zł z pezesyłką. Wybieraj firmy Razewplast, gdyż jest gumowa, a nke plastikowa.
Jak poprowadzić kabel? Identycznie jak to zrobileś w O1.
Ceed to świetne auto, szerokości!
Jest Kia Sportage HEV GT Line 2024
Jest: Kia Optima 1.7 Gt Line 2018
Było: Kia Proceed 2020
Było: Kia Stinger 2019
Było: Kia Sportage 2017
Było: Kia Cee'd JD 2014
Było: Kia ProCee'd 2010
Było: Kia Sportage 2014
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
Geegles napisał(a):Coming home )))
Ha ha, poprawione. W mojej O1 (sory, że porównuje ciągle ale sentyment) nazywa się to "Funkcja oświetlenia drogi do domu (Coming-Home)" i uruchomienie jest trudne do zapamiętania
Geegles napisał(a):P.S. miałem Sand Track i zmartwię Cię, brudzi się tak jak czarny...
Qrde łapie za słówka. Tak, ale pierwsze 2 cm brudu nie widać, po kolejnych 2cm sam odpada
A czarna parła tragedia, po umyciu już jest brudny
Geegles napisał(a):Matę kupisz za jakieś 80/100zł z pezesyłką. Wybieraj firmy Razewplast, gdyż jest gumowa, a nke plastikowa.
Myślałem o czymś takim bo Rezew-plast to mini 150 zł, więc cena jak oryginał.
http://allegro.pl/mata-do-bagaznika-miarowa-kia-cee-d-ii-sw-od-2012-i7009363100.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=YmUzOGUxZWItNzZmOS00YmJjLTg0MWMtYjk0YWQzMjA3NDAwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d8d3ee28-64d3-43cd-9a46-20644099a884
http://allegro.pl/kia-ceed-sw-kombi-od-2012-bagaznik-mata-wys-24h-i7123799477.html
To można rozbierać deskę rozdzielczą i słupek i nie traci się gwarancji, a co z podsufitką?Geegles napisał(a):Jak poprowadzić kabel? Identycznie jak to zrobileś w O1.
Nie wątpię, mam nadzieję, że się nie rozczaruję. To już drugi koreański samochód w mojej historii.Geegles napisał(a):Ceed to świetne auto, szerokości!
Mam jeszcze pytanie - ceramizował ktoś lakier?
A i jeszcze zastanawiam się na d pokrowcami na siedzenie. Szczególnie przydatne przy dzieciach.
- piotek_szalik
gzyms napisał(a):. Ale i problem jest z android auto (nie działa w Polsce .
Działa. Ściągasz plik apk z jakiegokolwiek mirrora np. TU.
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
Wywalało apkę google i to powodowało problemy (androida auto ściągnąłem już wcześniej). Dopiero wyczyszczenie pamięci podręcznej i w ogóle odblokowanie tej apki umożliwiło korzystanie z AA. Teraz dziala. Ale nie będę korzystał bo nie dziala wtedy yanosik.piotek_szalik napisał(a):gzyms napisał(a):. Ale i problem jest z android auto (nie działa w Polsce .
Działa. Ściągasz plik apk z jakiegokolwiek mirrora np. TU.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
Geegles - Weteran
- Grupa: Łódzka
- Marka i model samochodu: Kia Optima 2017
Ale i tak w AA nie masz właściwie nic ciekawego oprócz googlemaps.
Jest Kia Sportage HEV GT Line 2024
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
Zgadza się. Zwykłe bt i wifi po lte wystarczy i z yanosika można korzystać.Geegles napisał(a):Ale i tak w AA nie masz właściwie nic ciekawego oprócz googlemaps.
- stempel1
- Brygadzista
- Model cee'd:
C2 SW, 1.6 Pb 135KM
2012
N_Jay napisał(a):Solixu już nie ma. Jest JD Kulej. Oddali plac pod salon Forda a nowe autka upychają teraz gdzieś na zapleczu
No patrz, kilka miesięcy temu jeszcze był Mam nadzieję, że poziom obsługi jest dalej dobry, bo za trzy tygodnie muszę się bujnąć na przegląd gwarancyjny
-
gzyms - Weteran
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
stempel1 napisał(a):No patrz, kilka miesięcy temu jeszcze był Mam nadzieję, że poziom obsługi jest dalej dobry, bo za trzy tygodnie muszę się bujnąć na przegląd gwarancyjny
Mam nadzieję że nawet jeszcze lepszy. Ja dopiero zaczynam. Za 2kkm jadę na pierwszą wymianę oleju. Zobaczymy jak przyjmą info że mam swój olej.
- stempel1
- Brygadzista
- Model cee'd:
C2 SW, 1.6 Pb 135KM
2012
Oj taka mata do bagażnika to musi być - ja mam właśnie taka i jest ok, jednakże kolejny raz, to bym kupił taką gumową bo ta tutaj to jest plastikowa - nic się nie rozlewa, jest sztywna jednakże rzeczy potrafią latać w bagażniku albowiem ten środek się wykrusza
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości