hello,
prosze o wasze doswiadczenia
pozdrawiam
ANKIETA - ILE SPALA WASZ CEE'D
Moderator: Żandarmeria
-
lalas
-
SISKO
-
itl
Cześć,
Były takie dni, że w mieście (wyjazd w weekend z Warszawy z centrum do jej granic) spaliła 5.2.
W trasie do 6-ciu przy włączonej klimie i prędkości w zależności od zatłoczenia (na prostych 120-140km/h).
Teraz w mieście nie przekraczam 7-miu, ale jakoś nie mogę zmusić się do spokojnej jazdy
.
W mieście przy odpowiedniej jeździe i umiarkowanym zakorkowaniu 5.8 jest spokojnie do utrzymania.
Pozdrawiam!
Były takie dni, że w mieście (wyjazd w weekend z Warszawy z centrum do jej granic) spaliła 5.2.
W trasie do 6-ciu przy włączonej klimie i prędkości w zależności od zatłoczenia (na prostych 120-140km/h).
Teraz w mieście nie przekraczam 7-miu, ale jakoś nie mogę zmusić się do spokojnej jazdy

W mieście przy odpowiedniej jeździe i umiarkowanym zakorkowaniu 5.8 jest spokojnie do utrzymania.
Pozdrawiam!
-
vitaras
-
lenarty
-
vitaras
-
_soma_
-
wlos
-
woliejbal
-
zucio1
- Koordynator Regionalny
- Grupa: Warmińsko-Mazurska
Wg komputera spalanie w mieście wynosi obecnie ok.8,9l/100km.
Ciekawa sytuacja, ponieważ spalanie przy takiej samej jeździe wg kompa jest z dnia na dzień coraz niższe (zaczęło się od 9,5 i spada - swoją drogą ciekawi mnie czy i u Was występuje podobne zjawisko) - obecnie mam przejechane 300km i jutro zatankuję do pełna - strach się bać i brać kalkulator do ręki.
Poprzednio jeździłem Fabią 1,4 16V i spalanie w mieście kształtowało się w okolicach 8,3l/100 km. Jeżeli mój CEED zmieści się w 8,6 to będzie o.k. (auto cięższe od Fabii o prawie 200kg).
Ciekawa sytuacja, ponieważ spalanie przy takiej samej jeździe wg kompa jest z dnia na dzień coraz niższe (zaczęło się od 9,5 i spada - swoją drogą ciekawi mnie czy i u Was występuje podobne zjawisko) - obecnie mam przejechane 300km i jutro zatankuję do pełna - strach się bać i brać kalkulator do ręki.
Poprzednio jeździłem Fabią 1,4 16V i spalanie w mieście kształtowało się w okolicach 8,3l/100 km. Jeżeli mój CEED zmieści się w 8,6 to będzie o.k. (auto cięższe od Fabii o prawie 200kg).
-
zucio1
- Koordynator Regionalny
ile spala wasz ceed
Witam, jestem po wyliczeniu spalania. W jeździe miejskiej spalanie wyniosło 8,6 l/100km - przejechałem autem od odbioru 330 km, więc mam nadzieję, że jeszcze trochę spadnie po dotarciu, chociaż już jest dobrze.
-
woliejbal
-
vitaras
-
zucio1
- Koordynator Regionalny
Dalszy cią g testu spalania (900km na liczniku)
Dzisiaj zatankowałem drugi raz.
Po przejechaniu 550 km (ok.280 w trasie i 270 w mieście) spalanie wyniosło 7,6l/100km.
Uważam to za dobry wynik.
P.S. W trasie jechałem ze średnią prędkością 120km/h z czterema osobami na pokładzie.
Pzdr.
Po przejechaniu 550 km (ok.280 w trasie i 270 w mieście) spalanie wyniosło 7,6l/100km.
Uważam to za dobry wynik.
P.S. W trasie jechałem ze średnią prędkością 120km/h z czterema osobami na pokładzie.
Pzdr.
-
tomek242
Dziennikarze z GW testowali SW z silnikiem 1,6 CRDi 115 KM, spalanie wypadło tam "diabolicznie" 8,5-9,0 l/100 km
http://auto.gazeta.pl/auto/1,71358,4388435.html

http://auto.gazeta.pl/auto/1,71358,4388435.html
-
sebastian79
-
Klapouchy
Z tego co słyszałem, o ile silnik diesla katuje się tak samo jak benzyniaka, spalanie jest na takim samym poziomie obydwu jednostek spalinowych. Dieslem trzeba jednak umieć jeździć, unikać wysokich obrotów i trzymać się w granicach największego momentu obrotowego.
Mam propozycję utworzenia ankiet spalania dla poszczególnych jednostek, a nie jednego wątku, z którego trzeba doszukiwać się informacji
.
Mam propozycję utworzenia ankiet spalania dla poszczególnych jednostek, a nie jednego wątku, z którego trzeba doszukiwać się informacji

-
zucio1
- Koordynator Regionalny
Spalanie...
Kłapouchy, popieram Cię - forum się rozrasta, przybywa tematów i członków (SUPER!)
, więc można utworzyć osobne testy.
Sam należę do osób, które (w sumie nic to nie zmieni) lubią sprawdzić spalanie po każdym dużym tankowaniu.

Sam należę do osób, które (w sumie nic to nie zmieni) lubią sprawdzić spalanie po każdym dużym tankowaniu.
Powrót do Koszt utrzymania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości