Błagam was o pomoc, bo już 3 serwisy rozłożyły ręce, mi już kończy się cierpliwość.

Problem:
Auto jedzie prosto, ale gdy tylko dotknę hamulca auto ciągnie w lewo. Im wyższa prędkość, z której hamuje, tym szybciej jestem na lewym pasie.
W jakim stanie kupiłem auto:
Zakupiłem kijankę od znajomej z wybitym zawieszeniem, stukającym wspomaganiem, słabym sprzęgłem oraz ściąganiem na lewo (zakładałem wybite zawieszenie)
Po kolei co robiłem:
Sprzęgło wymieniłem wraz z wysprzęglikiem. W zawieszeniu wymienione tuleje wahaczy , łączniki oraz gumy stabilizatora przód + tył. Auto pojechało na geometrię. Auto przestało ściągać cały czas. Ściągało tylko podczas hamowania w lewo.
Dalej zaczęła się walka z ww. ściąganiem oraz stukami we wspomaganiu. Kolumna wraz ze wspomaganiem wymieniona na używaną z innego, sprawnego auta. We wspomaganiu (jak już było na stole) wymieniłem gumową gwiazdkę w silniczku na nową. Złożyłem wszystko. przestało stukać, ale ściąganie przy hamowaniu nie ustało. Auto znów na geometrie i dalej nic. Jedzie prosto, ale jak tylko muśnie się hamulec od razu ucieka.
Dalej po kolei:
szarpaki na stacji diagnostycznej- wszystko sztywne
sprawdzenie na rolkach -siły hamowania książkowe
ponowna wymiana tulei wahaczy na twardsze ( mayle były mega miękkie, założone CTR, które były dużo twardsze)
dwukrotne odpowietrzanie zacisków
Przejrzenie zacisków+ ich przesmarowanie ( działają idealnie), klocki i tarcze równomiernie zużyte
zamiana kół letnich przód tył
dalej zamiana na zimowe opony
wymiana pompy ABS na używaną z innego auta
A Ona dalej ściąga

dodam tylko, że auto na pewno nie było rozbite, bo poprzednią właścicielką od nowości była moja koleżanka, a auto widziałem dzień w dzień pod biurem

Proszę pomóżcie

Dane auta:
Kia ceed hatchback
silnik 1.4 109km benzyna
rok prod. 2009
Bez ESP