Justka85 napisał(a):
Owszem, producent nie zabrania, żeby wymieniać olej częściej niżprzewiduje to IO
Ale to generuje dodatkowy koszt utrzymania
Przy okazji pojawił się ciekawy tekst

https://autokult.pl/40730,mechanicy-sa- ... ja-silniki
Moderator: Żandarmeria
Justka85 napisał(a):
Owszem, producent nie zabrania, żeby wymieniać olej częściej niżprzewiduje to IO
Ale to generuje dodatkowy koszt utrzymania
Justka85 napisał(a):
Dobrze, że ten artykuł jest o renault
aviator napisał(a):Justka85 napisał(a):
Przeczytaj cały
Przeczytaj cały artykuł.Justka85 napisał(a):aviator napisał(a):Justka85 napisał(a):
Przeczytaj cały
O i Alfa jest, zacna ekipa
Okej.gisio napisał(a):Obecnie w ramach pakietu ASO powinno zalewać olej markowany jako Kia.
Aso mogło lać i Kia i Orlen w zależności od dostępności niestety nie da się takich tematów oddzielić grubą linią szczególnie, że wprowadzanie takiego towaru w obrót na terenie RP jest obwarowane mnóstwem przepisów. Zawsze trzeba ASO dać pewien okres przejściowy, który myślę, że już się skończył więc kolejna wymiana oleju w ramach pakietu powinna być wykonana na oleju Kia.
gzyms napisał(a):Przebieg 48 kkm a przegląd na 75 kkm ?
ruszok napisał(a):A gdzie można dorwać jakieś karty tych olejów, żeby zobaczyć co to jest warte (np porównać sobie do Orlenowskich).
Rozlewane w Polsce?
Ja mam tak samo ;p ale poprostu jest to kolejna wymiana oleju po roku. Co prawda duży pierwszy przegląd miałem przy 48 kkm (ten na 60kkm) ale minęły 4 lata. Ok to było głupie pytaniePangenitor napisał(a):gzyms napisał(a):Przebieg 48 kkm a przegląd na 75 kkm ?
Zgadza się. U mnie przeglądy lecą wg czasu , bo przebiegu nie wyrabiamW przyszłym roku przegląd gwarancyjny 6 lat lub 90tyś.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości