Obecnie kupiłem stare bmw 3GT 318D 17r - ostatni bez adblue z 8 biegowym automatem. Powiem Wam ze samochód a samochód to różnica. Kia ma kondon skrzynię a bmw to jest wóz. Nie kupować, omijać skrzynie 7DCT. To zwykła manualna skrzynia z siłownikiem elektrycznym który wciska sprzęgło i zmienia biegi. BMW powoli zmienia biegi ( skrzynia hydrauliczna) ale żadnych szarpnięć. Wiem że to inna klasa samochodu (w sumie seria trzy) ale już się wyleczyłem z koreańczyków.
Kolega też ma taką Kie 2020r. walczył z uszkodzonym adblue, był w 6 serwisach, chyba dwóch ASO, błąd co 500-700km wracał. W końcu sterownik kefiko od adblue został wykodowany (u magika na wsi) w taki sposób problem rozwiązali. Nikt tego nie był w stanie naprawić. Wszystkie parametry książkowe. Dwa razy mu dpfa czyścili, wymieniali noxy wszystkie... Aaa i ciekawa rzecz w tym koreańskim samochodzie przy 180 000km okazało się też że DPF-a musiał innego używanego kupić bo ten jego stracił parametry fabryczne i też błąd waliło. Problem jest tak powszechny że pojawiły się firmy oferującę wymianę samego wkładu DPF-A. Wolał kupić jednak używany... Panowie, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz szerokości