[C1] Ogromne wibracje podczas przyśpieszania

Silniki i skrzynia biegów - silniki, oleje, wszelkiego rodzaju problemy natury technicznej

Moderator: Żandarmeria

AUTOR WĄTKU
Shizzer
Dopiero co...

Grupa: Trójmiasto

[C1] Ogromne wibracje podczas przyśpieszania

28 cze 2026 22:21

Cześć i czołem,
Posiadam ceed'a 1.6 crdi 90km. Nie mogę poradzić sobie z pewną rzeczą, a mianowicie ogromnymi wibracjami podczas przyspieszania od dolnych obrotów na biegu 4-5. Wszystko pojawiło się po wymianie prawej półosi(firma NTY), wahacza(z tego co pamiętam febi) i wymianie oleju(ravenol 75w-80). Na początku były podejrzenia, że któraś z poduszek uległa uszkodzeniu więc profilaktycznie wymieniłem 4, lecz koniec końców nic to nie pomogło i teraz pytanie miał ktoś może taki problem i chciałby podpowiedzieć co można jeszcze sprawdzić?

Ryba83
Przedszkolak

Grupa: Dolny Śląsk
Model cee'd:
C3 SW, 1500 Pb 160KM
2021, business line+ pakiet zimowy

Re: Ogromne wibracje podczas przyśpieszania

29 cze 2026 06:12

Takie efekty daje zazwyczaj przegub wew czyli może być że nowa półoś jest wadliwa. Raczej znów wymiana na inną a ta do reklamacji

AUTOR WĄTKU
Shizzer
Dopiero co...

Grupa: Trójmiasto

29 cze 2026 19:42

Czyli nic poza reklamacją mi nie pozostało? A jaką firmę polecasz? Bo za bardzo nie mam pola manewru jeśli chodzi o marki

Ryba83
Przedszkolak

Grupa: Dolny Śląsk
Model cee'd:
C3 SW, 1500 Pb 160KM
2021, business line+ pakiet zimowy

01 lip 2026 20:23

W sumie nie ma reguły większość powie Libro, SKF, ale mogą pochodzić jak te chińskie i wcale nie są jakoś lepsze. Osobiście najwięcej sprzedawałem zawsze maxgeara, gsp,metteli i jeździli rzadko zdążały się reklamacje.

Powrót do Silniki i skrzynia biegów