XVII Ogólnopolski - luźna dyskusja

Moderatorzy: Żandarmeria, Koordynatorzy Regionalni

gisio
V kolumna

Grupa: Mazowiecka
Marka i model samochodu: Cadenza 3,5 V6 A/T 286 KM

Re: XVII Ogólnopolski - luźna dyskusja

25 sie 2024 03:34

@jerry – nie porównuj zlotów jakie są praktykowane na tym forum do oficjalnych konferencji organizowanych przez korporacje/instytucje za grube pieniądze i w wiadomych celach.

Przy obecnej infrastrukturze drogowej odległości nie są problemem a przeszkodę stanowią tylko i wyłącznie chęci a tych niestety widzę u Ciebie jak na razie tylko w słowie pisanym. Przypomnę, że X zlot był zorganizowany w Tresna niedaleko Żywca i jakoś na liście zapisanych uczestników Twojego nicku nie znajduję?

Prywatnie wyznaję zasadę, że poza Mazowieckie nie wyjeżdżam ale zloty mojaceed są tego wyjątkiem niezależnie gdzie by nie były organizowane.

Wracając do organizacji i miejsca zlotu to myślę, że jak prześlesz pioterowi swoje typy na kolejny zlot to zostaną one zweryfikowane przy czym podczas wyboru pamiętaj, że ośrodek powinien zapewnić:

- ilość miejsc dla minimum 100 osób
- zakwaterowanie w domkach (2,3 itd. osobowych)
- pełne zaplecze gastronomiczne z grillem lub ogniskiem
- boisko do siatkówki
- w okolicy ciekawe miejsca do zwiedzania/spędzenia wolnego czasu (nie piszę o zbieraniu grzybów dla jasności)
- ceny adekwatne do standardu ośrodka jednocześnie nie drylujące kieszeni uczestników (patrz historia wcześniejszych zlotów)

Dodam, że samo znalezienie ośrodka spełniającego w/w wymogi jest niczym w porównaniu do wkładu pracy jaki trzeba włożyć w tematy logistyczno-organizacyjne przy realizacji takiego przedsięwzięcia.

@pioter- dziękuję Ci, że nadal masz siły by kontynuować tradycję zlotową tego forum.

Wszystkim czynnie uczestniczącym w zlotach, którym odległości jakie trzeba pokonać żeby dotrzeć na miejsce zlotu nie przeszkadzają również serdecznie dziękuję.

Do zobaczenia na tegorocznym zlocie!
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „

pioter
Grupa Trzymająca Władzę

Grupa: Warmińsko-Mazurska
Model cee'd:
C3 SW, 1,5 Pb 140KM
2025, M

25 sie 2024 06:23

jerry napisał(a):Jesteś infantylnym egocentrykiem, chyba w końcu ktoś Ci to powinien napisać wprost

Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz, ale uważasz, że mimo to w tak prymitywny sposób obrażać możesz. Pozwolisz, że na ten chamski atak nie odpowiem, po prostu spuszczę zasłonę milczenia.

Ja co roku czekam, że może ktoś inny podejmie się organizacji naszego klubowego pikniku. Nie jestem zawodowym pracownikiem branży turystycznej, nie mam w tej materii wielkiego doświadczenia, a za swoją pracę na rzecz zlotu cKP nie biorę ani grosza - choć praca z organizacją takiego eventu pociąga za sobą pewne koszty i trzeba znaleźć na to czas. I tak serdeczne dzięki dla jeszcze jednej osoby, która de facto jest współorganizatorem naszych imprez, która zawsze mnie wspiera, pomaga, i czasami jest mi przykro, że i w jego organizacji nikt nie potrafi docenić, ile On dla tej firmy robi, choć za to też nie dostaje ani grosza, a wręcz czasami musi się mierzyć z pytaniami "po co Ci to?". Moje wielkie podziękowania dla piątki dealerów (Marvel, Euro-Kas, Plichta, Pol-Car i Landcar), którzy co roku wspierają nas finansowo, dzięki czemu koszt uczestnictwa - mimo wyboru bardziej ekonomicznych lokalizacji i ofert - jest na poziomie akceptowalnym, a nie niskim.

Raz na swoje barki wyzwanie wziął George, ale innych chętnych nie było. Ośrodki staram się wybrać tak, aby robić ukłon raz w stronę południków, raz północników - dlatego mieliśmy już imprezy koło Żywca, Przysuchy, a w ubiegłym roku pod Dęblinem (i mimo, że to z KRK tylko około 250 km, też Cię na liście nie było). Wiec staram się, na tyle, na ile to możliwe, zważać na komfort i portfel klubowiczów. A to, że w tym roku został wybrany ośrodek tak blisko mnie, wynika wyłącznie z tego, że pierwsze cztery miesiące tego roku były najcięższymi miesiącami w moim życiu, kiedy musiałem przeżywać to, czego nikt normalny doświadczać by nie chciał. I tyle. Nie miałem czasu na szukanie, badanie, etc., a od maja staram się jakoś posklejać siebie na nowo, choć jak na razie z mizernym efektem.

Liczę, że w przyszłym roku zrobisz nam zlot marzenie. Że znajdziesz ośrodek, dogadasz się, rozważysz możliwości finansowe, etc. Czekam na aktywność.
KIA CEED 1,5 T-GDI AT M+SMT+WIN 140 KM 2025

ex KIA CEED 1,5 T-GDI M 160 KM 2021
ex Kia cee'd 1,6 CRDi M+DFA 110 KM 2016

ex R.I.P. Kia cee'd 1,6 CVVT Opt 2009
ex Kia cee'd 1,4 CVVT C+ 2007

Błogosławieni Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia, a mimo to milczą.

Piejar
Kierownik

Grupa: GOP- Górny Śląsk
Model cee'd:
C1 PRO, 2,0 ON 140KM
2008, COMFORT

25 sie 2024 08:51

Ja chętnie pisze na forum ale kontaktu w realu mi nie potrzeba, aby czar nie prysnął po jednej czy drugiej stronie :biggrin: :biggrin: :biggrin:

George
Grupa Trzymająca Władzę

Grupa: Wielkopolska
Model cee'd:
C2FL HB, 1,6 L Pb 204KM
2018, GT

25 sie 2024 14:17

@jerry ,
bez urazy , ale to takie "polskie" opluć , obrazić i mieć wymagania mimo zerowego wkładu własnego.
Można rzucić propozycją, ale trudno zejść do Twojego poziomu.

Wszystko wyżej zostało opisane przez @gisio i @Piotera.

Twoim postem czuję się po części wywołany do tablicy, jako jednokrotny organizator zlotu w historii tego klubu.
Na własnej skórze przekonałem się ile troski wymaga dopięcie takiego zlotu do szczęśliwego końca, aby każdy poczuł się zadowolony i "zaopiekowany"

Dla wielu z nas nie ma znaczenia gdzie jest zlot.
Pojadą tam gdzie jest, spotkać się z osobami które chcą spędzić czas na super zorganizowanym zlocie.
Wziąć udział w wycieczce, pogadać, pokibicować w meczu, a na koniec podziękować za to organizatorom i sponsorom.
ZADEN z z tych zlotów nie był zmarnowanym czasem mimo przejechanych kilometrów.

Może ktoś inny podejmie rękawicę . Na pewno nie zostanie sam w tej kwestii...
Z mojej strony mam nadzieję Twój paszkwil nic nie zmieni w kwestii podejścia do przyszłych organizacji dla @Piotera i jedynego w swoim rodzaju tajemniczego współorganizatora - uczestnika i pomocnej ręki.
Kontakt: Grupa Wielkopolska
- - - - - - - - - - - - - - -
onegdaj - Cee'd 1,6 CRDI 2008
aktualnie - Cee'd GT black perl 2018

Thomaster
Klubowicz

Grupa: Kujawska
Model cee'd:
C3 HB, 1.4T-GDI Pb 140KM
2020, BL+

26 sie 2024 18:28

ja pierdziele... czytam i nie wierzę... :?
Na forum jestem już jakiś czas ale z racji posiadania Sportage nie zaglądam tu codziennie (choć chwilę temu nabyłem też Ceeda więc pewenie będę częściej wpadał) i wiele nicków znam słabo lub w ogóle - już prędzej twarze i imiona właśnie ze zlotów.
Przyznam, że jak pierwszy raz przeczytałem posta jerry to założyłem, że to ktoś pokroju Ryby (bez urazy kolego ;-) ) wpadł tu jak zwykle zrobić zamieszanie na wesoło. Czekałem, aż ktoś dorzuci coś w stylu, że mecz północ-południe też jest z góry ustawiony bo ci z dołu są zmęczeni trasą itp. :wink: Ale teraz czytam, że to było na serio. :?

Szczerze to ręce opadają. Kolejgo jerry, jarosław czy jak Cię tam zwał - pokaż mi forum, które w obecnych czasach organizuje takie zloty, z takim rozmachem, rok w rok. Na żadnym forum w którego życiu uczestniczyłem nie udaje się zrobić zlotu przekraczającego 3 auta - no może za wyjątkiem klubu Toyoty Celica 20 lat temu bo wtedy sam takie zloty organizowałem i pomagałem organizować. Wiem jaki nakład pracy trzeba w to włożyć, ile razy jeździć, dzwonić, poganiać ludzi o zaliczki, wysłuchiwać dlaczego nie teraz ale później. Nie wiem jak bardzo roszczeniową postawę trzeba mieć aby walnąć coś takiego publicznie na forum - dla mnie dramat.

A dla Was Panowie organizatorzy wielkie ukłony i mam szczerą nadzieję, że tego typu pacjenci nie spowodują, że Wasze zlotowe aktywności osłabną. :thankyouyellow:
Sportage HEV 1.6 T-GDI GT-Line MY2025
Ceed 3 HB 1.4 T-GDI 7DCT L BL+ 2020

Ryba4
Nadworny błazen

Grupa: Małopolska
Model cee'd:
C1FL HB, 1,4 Pb 90KM
2010, M

26 sie 2024 20:40

Thomaster napisał(a):założyłem, że to ktoś pokroju Ryby

Człowiek legenda widzę :cool: Wywołany do tablicy to jestem :D
Nie no kurła bez jaj, żarty żartami, pajacowanie pajacowaniem, ale takich dymów to ja nie robię przeca? Czekaj czekaj, zaraz wbijam na forum Sportka , zara tam zrobie Pangemonium :mrgreen: :biggrin:
edit a nie wróć, coś mi się usrało że to był post "Pangenitor" ;)

@Jerry, jak Cię znam dosłownie odrobinkę, to bym się nie spodziewał. Bociek był zły, Pioter też zły. Ja nawet nie wiem czy byłem na 2 czy 3 zlotach, ale zawsze było to perfekt zorganizowane, a to jest naprawdę masa zachodu, a wszyscy wiemy jak dzisiaj wygląda kwestia zagospodarowania wolnego czasu w przypadku osób jakkolwiek aktywnych zawodowo, a daj buk jeszcze z dziećmi czy coś (no dobra, to akurat nie Pioter). Ja nie mam dzieci, a od 2 lat i 11 miesięcy nie mam czasu zgłosić 5 szkód z OC, zaraz mi minie ustawowy termin i tak sobie jeżdżę obdrapanym autem. Na liście "do zrobienia" jest pierdylion "5.-minutowych" telefonów w drobnych sprawach, od kilku lat. A taki zlot zorganizować to jest pierdyliard telefonów, maili, jeżdżenia zwiedzania. Ja zawsze w takich przypadkach (głownie w tematach gospodarczo-biznesowych) mówię jedno - kto Ci broni? Zrób lepiej/taniej/szybciej/za darmo.
"Eeeee, chujowa ta Energylandia, w XYZ to jest zabawa, a to to jakieś takie..." No kuerwa...

Pioter - kłaniam się w pas i czyszczę buty. Gisiowi również, bo tylko zlotowicze wiedzą, ile także ten koleś poświęca prywatnego czasu, żebyście mieli fajne wspomnienia.

Normalnie aż się zbulwersowałem.. :palka:

P.S. Aha jeszcze jedno - Pioter bezrobotny nie jest i na kanapie przed TV nie siedzi całymi dniami, a nie wiem czy wiecie, zloty zlotami, ale MIĘDZY INNYMI dzięki niemu trochę ucywilizowała się w PL kwestia fotoradarów, Iskry pomiarów "na licznik" itp i MASA ludzi uniknęła rabunku hajsu przez rabusiów z pieczarkami na głowach (nie mylić z szanowanymi F-szami WRD).
A to też kosztuje czas...
Obrazek
FL 1,4 90KM HB 5K M (C+); STI WRC WRX PS3 ITP ITD TDI 8)

N_Jay
Dyrektor

Model cee'd:
C1FL HB, 1,6 Pb 126KM
2010

26 sie 2024 23:32

jerry napisał(a): Jesteś infantylnym egocentrykiem,

Tylko ktoś, kto nie poznał Piotra osobiście mógł coś takiego napisać.
I po to właśnie są zloty aby ludzie mogli się poznać, pogadać w realu :drinks: .
Komunikacja bezpośrednia, w tym niewerbalna, może powiedzieć więcej o człowieku niż suche teksty na forum.
Ceed HB 1.6 Opti + ESP, po FL - od 04/2010
Ceed HB 1.4 OptiPlus, So-Red - do 04/2010

Piejar
Kierownik

Model cee'd:
C1 PRO, 2,0 ON 140KM
2008, COMFORT

27 sie 2024 09:56

N_Jay napisał(a):po to właśnie są zloty aby ludzie mogli się poznać

To już widzę jak jerry wbija na następny.
Ale nie wiem czy chciałbym poznać gisia kiedy jest "trzeźwy i w dobrej formie" :wink:

Thomaster
Klubowicz

Model cee'd:
C3 HB, 1.4T-GDI Pb 140KM
2020, BL+

27 sie 2024 17:18

Piejar napisał(a):Ale nie wiem czy chciałbym poznać gisia kiedy jest "trzeźwy i w dobrej formie" :wink:

Gisia warto poznać niezależnie od stanu w jakim się znajduje :hi: :biggrin:
tak samo jak i całą zlotową ekipę :wink:

pioter
Grupa Trzymająca Władzę

Model cee'd:
C3 SW, 1,5 Pb 140KM
2025, M

27 sie 2024 17:48

Piejar napisał(a):Ale nie wiem czy chciałbym poznać gisia kiedy jest "trzeźwy i w dobrej formie"

O, tego lepiej nie próbuj. Jak jest na bańce, to do rany przyłóż, a jak trzeźwy - wielu drży przed nim, oj wielu. Gorzej tylko może być, kiedy w stanie bezpromilowym uwolni Pawełka z łańcucha... :yah: :grin:

Geegles
Weteran

Grupa: Łódzka
Marka i model samochodu: Kia Optima 2017

27 sie 2024 19:10

Pawełka? XD
Jest: Sorento HEV Prestige Line 2025
Jest: Optima 1.7 Gt Line 2018
Było: Sportage HEV GT Line 2024
Było: Proceed 2020
Było: Stinger 2019
Było: Sportage 2017
Było: Cee'd JD 2014
Było: ProCee'd 2010
Było: Sportage 2014

Piejar
Kierownik

Model cee'd:
C1 PRO, 2,0 ON 140KM
2008, COMFORT

27 sie 2024 20:33

Obiecuję dołączyć się w realu do "bańki" ale będę wtedy w słonecznej (oby) Emilii Romanii i w dodatku autem z piczką na grillu :whistle2:

jerry
Kierownik

Grupa: Małopolska
Model cee'd:
C3 SW, 1,6 ON 136KM
2018, L+BL+JBL+FUN+AEB+7DCT

01 wrz 2024 22:01

Piejar napisał(a):To już widzę jak jerry wbija na następny.

Czas pokaże.
Jedno jest pewne. Choć zmieniam Kijanki na Kijanki od 15 lat (w tym czasie ja, mój brat i moi rodzice kupiliśmy łącznie 9 nowych), obecnego Ceeda będę trzymał do końca świata i jeden dzień dłużej, bo to diesel. Ostatnia, prawdziwa, niespetalona Kia ;)
Nigdy w życiu nie kupię ani hybrydy ani melexa, więc kolejne nowe samochody nie będą Kijankami. Kia Ceed III 1,6 CRDI zostaje u mnie do końca. Mojego lub jej.
Nie bombardujcie mnie na PW w kwestii schematów rozwiązań, jakie opisywałem na forum lata temu. Nie mam już ani tych schematów, ani starego Cee'da.

pioter
Grupa Trzymająca Władzę

Model cee'd:
C3 SW, 1,5 Pb 140KM
2025, M

02 wrz 2024 06:34

jerry napisał(a):Mojego lub jej.

To masz podobnie jak ja. Tylko u mnie pozostanie 1,5 T-GDi.

Piejar
Kierownik

Model cee'd:
C1 PRO, 2,0 ON 140KM
2008, COMFORT

02 wrz 2024 08:52

Ja tam z autami relacji rodzinnych nie mam. Hybrydy też nie kupię a elektryka już mam.

Geegles
Weteran

Grupa: Łódzka
Marka i model samochodu: Kia Optima 2017

02 wrz 2024 08:55

jerry napisał(a):Nigdy w życiu nie kupię ani hybrydy ani melexa, więc kolejne nowe samochody nie będą Kijankami. Kia Ceed III 1,6 CRDI zostaje u mnie do końca. Mojego lub jej.

Eee... to może się okazać, że za 10-15 lat nie będziesz miał czym jeździć :) Chociaż obserwując to co odwalają Niemcy i widząc, że przegrali wojnę o elektryfikację mam wrażenie, że zaraz elektryki będą passe i zaczną robić auta na wodór :palka:
Jest: Sorento HEV Prestige Line 2025
Jest: Optima 1.7 Gt Line 2018
Było: Sportage HEV GT Line 2024
Było: Proceed 2020
Było: Stinger 2019
Było: Sportage 2017
Było: Cee'd JD 2014
Było: ProCee'd 2010
Było: Sportage 2014

Piejar
Kierownik

Model cee'd:
C1 PRO, 2,0 ON 140KM
2008, COMFORT

02 wrz 2024 09:27

Tja... Niemcy to przegrywy na całej linii :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Thomaster
Klubowicz

Model cee'd:
C3 HB, 1.4T-GDI Pb 140KM
2020, BL+

02 wrz 2024 10:09

Ja tam na hybryde nie narzekam - całkiem fajnie to jeździ.

kasia_mm
Przedszkolak

Marka i model samochodu: Kia Ceed 2007
Kia Sportage III 2011
Kia Sportage III 2015
Kia Sportage V 2022

02 wrz 2024 10:20

Panowie to teraz konkretniej w tej luźnej dyskusji/ o której zaczynacie zjeżdżać w piątek do Bajki + od której się można meldować?

gisio
V kolumna

Marka i model samochodu: Cadenza 3,5 V6 A/T 286 KM

02 wrz 2024 11:54

Ekipa gisia rusza około 13 - wiadomo z Warszawy.
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „

Poprzednia stronaNastępna strona
Powrót do XVII Ogólnopolski Zlot Sympatyków Kia cee'd/ceed Bajka 2024