Cześć.
Od początku września jestem posiadaczem Kia Cee'd II SW.
Rocznik: 2018
Przebieg: 28 086 z takim kupiony i wciąż rośnie
Silnik 1.6 Gdi 135M w automacie.
Wersja wyposażenia: M smart plus
W porównaniu z poprzednim autem skoda octavia II z silnikiem 1,6 102KM jest na plus.
Szukałem auta z silnikiem benzynowym tylko w automacie więc ofert o wiele mniej.
Jazda 90% miasto więc wystarczy koników.
[C2FL] Kia Cee'd SW 1.6 Gdi Automat
-
Pietrek77
Re: [C2FL] Kia Cee'd SW 1.6 Gdi Automat
Mam tez te wersje silnikowa z automatem wyposażeniu XL , zrobiłem ok 35 tys . I jak narazie naprawa Led do jazdy dziennej i wymiana końcówki drążka kierowniczego ,
Na minus , hałas powyżej 100 km/h
-
Pablo87
Felgi jak moje
Kolor ładny i chyba nie widać tak brudu
Kolor ładny i chyba nie widać tak brudu
-
pieron27
Niestety widać . Trochę za ciemny lakier żeby nie było widać brudu.
Wysłane z mojego P30 przy użyciu Tapatalka
-
gzyms - Weteran
- Grupa: Warmińsko-Mazurska
- Model cee'd:
C2FL SW, 1.6 Pb 135KM
2017, M SmartPlus
[C2FL] Kia Cee'd SW 1.6 Gdi Automat
To nie metal gun? Ja mam jakiś sand i bez automatu, brudu miało być nie widać ale widać Jednak po dwóch czarnych perłach mam dużo dłużej spokójpieron27 napisał(a):Niestety widać . Trochę za ciemny lakier żeby nie było widać brudu.
Wysłane z ajpada za pomocą Tapatalka
"Piwo tylko z kija, auto tylko z Kia ..." Henryk Sawka
Co do baru nie mam problemu z wyborem, ale do ASO w mojej okolicy coraz częściej obawiam się jechać ....
Co do baru nie mam problemu z wyborem, ale do ASO w mojej okolicy coraz częściej obawiam się jechać ....
-
marciniq
Pietrek77 napisał(a):Mam tez te wersje silnikowa z automatem wyposażeniu XL , zrobiłem ok 35 tys . I jak narazie naprawa Led do jazdy dziennej i wymiana końcówki drążka kierowniczego ,
Planuje kupić tylko wersje HB i zastanawiam się czy w FL poprawili panewki w tym silniku? Skrzynia automatyczna dobrze śmiga czy te manetki się przydają przy kierownicy? Wymiana drążków kierownicy oraz LED jak się objawiły zrobili na gwarancji bez problemów?
-
pieron27
O panewkach się nie wypowiem bo nie wiem. Skrzynia automatyczna daje radę choć po FL szybko wrzuca bieg wyższy, 2,5 tysiąca i zmiana. Bo niby ma normę euro6. W mieście nie szarpie płynnie przełącza biegi. Manetki przydają się do redukcji przy wyprzedzaniu i ostatnio w górach.
-
konrado344 - Dopiero co...
- Grupa: Mazowiecka
- Model cee'd:
C2 SW, 1.6 Pb 135KM
2013, L
U mnie 78kkm i nie słyszałem o problemach z panewkami.
W przypadku manualna natomiast na pewno zainteresowałbym się czy auto miało wymieniany uszczelniacz skrzyni biegów. Sprzęgła padają od wyciekającego oleju.
W przypadku manualna natomiast na pewno zainteresowałbym się czy auto miało wymieniany uszczelniacz skrzyni biegów. Sprzęgła padają od wyciekającego oleju.
-
Pietrek77
marciniq napisał(a):Pietrek77 napisał(a):Mam tez te wersje silnikowa z automatem wyposażeniu XL , zrobiłem ok 35 tys . I jak narazie naprawa Led do jazdy dziennej i wymiana końcówki drążka kierowniczego ,
Planuje kupić tylko wersje HB i zastanawiam się czy w FL poprawili panewki w tym silniku? Skrzynia automatyczna dobrze śmiga czy te manetki się przydają przy kierownicy? Wymiana drążków kierownicy oraz LED jak się objawiły zrobili na gwarancji bez problemów?
Niestety Aso w Polsce zakwestionowało gwarancje
Z powodu nie zrobionych przeglądów przez właściciela niemieckiego przy odpowiednim przebiegu, Niemcom to nie przeszkadzało , bo każdy przegląd był nieco przeciągnięty kilometrowo.
Nie chciało mi się walczyć z Kia MP, naprawiłem sam te usterki , ale to jedyne co zrobiłem przy aucie.
Olej leje shell 5w30 , taki jak w Książce serwisowej .
Teraz wymieniam co 10tys. , w serwisie wymieniali co 30 tys. Od wymiany do wymiany bez dolewki.
Co do skrzyni , u mnie jest 6 dct, narazie fajnie chodzi , płynnie , łopatki używane sporadycznie przy wyprzedzaniu (na drajwe skrzynia trochę się zastanawia przy redukcji), a i olej w skrzyni wymieniony , serwis nie przewiduje takiej operacji.
-
pieron27
Wpadła fajna cyferka.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Strona 1 z 1
-