marciniq napisał(a):Pietrek77 napisał(a):Mam tez te wersje silnikowa z automatem wyposażeniu XL , zrobiłem ok 35 tys . I jak narazie naprawa Led do jazdy dziennej i wymiana końcówki drążka kierowniczego ,
Na minus , hałas powyżej 100 km/h
Planuje kupić tylko wersje HB i zastanawiam się czy w FL poprawili panewki w tym silniku? Skrzynia automatyczna dobrze śmiga czy te manetki się przydają przy kierownicy? Wymiana drążków kierownicy oraz LED jak się objawiły zrobili na gwarancji bez problemów?
Niestety Aso w Polsce zakwestionowało gwarancje
Z powodu nie zrobionych przeglądów przez właściciela niemieckiego przy odpowiednim przebiegu, Niemcom to nie przeszkadzało , bo każdy przegląd był nieco przeciągnięty kilometrowo.
Nie chciało mi się walczyć z Kia MP, naprawiłem sam te usterki , ale to jedyne co zrobiłem przy aucie.
Olej leje shell 5w30 , taki jak w Książce serwisowej .
Teraz wymieniam co 10tys. , w serwisie wymieniali co 30 tys. Od wymiany do wymiany bez dolewki.
Co do skrzyni , u mnie jest 6 dct, narazie fajnie chodzi , płynnie , łopatki używane sporadycznie przy wyprzedzaniu (na drajwe skrzynia trochę się zastanawia przy redukcji), a i olej w skrzyni wymieniony , serwis nie przewiduje takiej operacji.