Tempomat & Yellow Dakar

Dodatkowe wyposażenie... / Accesories and additional equipment ...

Moderator: Żandarmeria

AUTOR WĄTKU
Piotr
 

Tempomat & Yellow Dakar

26 paź 2007 19:14

Mam pytanie czy posiada ktoś w swoim cee'd tempomat?
Ponieważ w Salonie sprzedawca powiedział mi że nie można takiego dodatku zamówić. Natomiast przeglądając jedną z gazet motoryzacyjnych znalazłem fragment który mówi, że możliwe jest domówienie tego dodatku.

Czy ktoś posiada cee'da w kolorze żółtym?? Jeśli tak, to proszę o kilka fotek.

less
Weteran
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 29 lip 2007 17:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Grupa: GOP- Górny Śląsk

26 paź 2007 19:45

tempomatu chyba jeszcze nikt nie ma, bo możliwość jego zamówienia w PL pojawiłą się dopiero ostatnio (może 2-3 tygodnie temu) w pakiecie
był: cee'd SW 1.6 GDi "L" + FUN '12 (74 kkmów u mnie)
był: cee`d SW 1.6 CRDi Opti+ '07 (120 kkmów u mnie)

AUTOR WĄTKU
Piotr
 

26 paź 2007 21:57

Nie wiesz może którym??

Ja zamierzam kupić cee'da sw w wersji optimum z aut.klimą esp oraz alarmem w kolorze grafitowym lub złotym, silnik podstawowy 1.6 122 km.

Pojawiły się jeszcze jakieś nowinki w cee'dzie?

AUTOR WĄTKU
Kusybox
 

27 paź 2007 09:41

Dociśnij odpowiednio dystrybutora i okaże się, że można domówić pojedynczo co się chce. Nie chcą tego robić bo maja po prostu jakieś problemy logistyczne. Powiedz, że skoro nie, to idziesz do innego dystrybutora. Krótka piłka. :twisted:

Avatar użytkownika
gbear
Grupa Trzymająca Władzę
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 10 sie 2007 10:37
Lokalizacja: Wrocław
Grupa: Dolny Śląsk

27 paź 2007 10:35

www.kia.pl

ceed

pakiet funkcjonalny - 2500 PLN

dla optimum +

jakos tak diabloo
ADMIN - Antypatyczny Dreczyciel Masowo Inwigilowanych Niewiniatek :-)

Obrazek

Avatar użytkownika
surtoip
Asystent Kierownika
 
Posty: 247
Dołączył(a): 08 wrz 2007 20:05
Lokalizacja: W-wa

27 paź 2007 16:23

I do proceeda tez mozna juz zamowic + TCS :>

AUTOR WĄTKU
Piotr
 

27 paź 2007 20:56

Spróbuje ,akurat jutro wybieram się do salonu... Pomęcze troche sprzedawce i zobaczymy co z tego wyjdzie. A ten pakiet funkcjonalny mozliwy jest do wersji Sporty Wagon? Bo jakoś niewidze tego,przegladając strone kia.

Avatar użytkownika
surtoip
Asystent Kierownika
 
Posty: 247
Dołączył(a): 08 wrz 2007 20:05
Lokalizacja: W-wa

27 paź 2007 20:59

wejdz na www.kia.pl i zobacz w konfiguratorze

AUTOR WĄTKU
Piotr
 

28 paź 2007 09:26

Doszedłem już do tego, niestety pakiet fukcjonalny jest przy silniku 2.0 i wyposażeniu OPTIMUM+.

rawemon
Dyrektor
 
Posty: 720
Dołączył(a): 10 paź 2007 21:40
Lokalizacja: warszawa
Grupa: Mazowiecka

29 paź 2007 18:37

Tempomat można dokupić tylko do 1.6diesel115KM i silników 2.0.Tak jest w całej europie.

AUTOR WĄTKU
reni
 

02 lis 2007 20:15

Jeździłem Cee'dem z tempomatem w Niemczech. Panowie to jest fajny bajer ale nie u nas! Na autostradzie się bawiłem, źle nie jest, to zbyt wygodne... ja osobiście bym nie kupił. W USA ma to uzasadnienie bo tam wszyscy go używają a u nas każdy jedzie nierówno i co chwila musisz hamować i dodawać gaz...

Poza tym taki pakiet tylko dla topowych silników to chyba przegięcie !

Reni

rawemon
Dyrektor
 
Posty: 720
Dołączył(a): 10 paź 2007 21:40
Lokalizacja: warszawa
Grupa: Mazowiecka

03 lis 2007 08:58

Mam pytanie do Reni.Czy sterowanie tempomatem jest w kierownicy, czy w dźwigni do spryskiwaczy?

AUTOR WĄTKU
Piotr
 

03 lis 2007 13:12

Pozwole sobie odpowiedziec:
Przy kierownicy,tam gdzie znajduje sie sterowanie radiem, prawa strona kierownicy ostatnie przyciski po prawej

http://www.infologis.com.pl/cyberstorm/kia/tempomat.jpg

[Klapouchy]
Link przeedytowany :)

AUTOR WĄTKU
salsaman
 

03 lis 2007 13:36

file not found :(

less
Weteran
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 29 lip 2007 17:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Grupa: GOP- Górny Śląsk

04 lis 2007 16:11

reni napisał(a):Jezdzilem Cee'dem z tempomatem w Niemczech. Panowie to jest fajny bajer ale nie u nas! Na utostradzie sie bawilem zle nie jest to zbyt wygodne... ja osobscie bym nie kupil. W USA ma to uzasadnienie bo tam wszyscy go uzywaja a u nas kazdy jedzie nierowno i co chwila musisz hamowac i dodawac gaz...

Poza tym taki pakiet tylko dla topowych silnikow to chyba przegiece!

Reni


A ja z kolei miałem tempomat w poprzednim aucie (3 lata), często go używałem i chętnie używałbym dalej ale jak zamawiałem ceeda jeszcze nie było :(
był: cee'd SW 1.6 GDi "L" + FUN '12 (74 kkmów u mnie)
był: cee`d SW 1.6 CRDi Opti+ '07 (120 kkmów u mnie)

AUTOR WĄTKU
Mati
 

11 lis 2007 22:21

Ja mam tempomacik u siebie :) jak zamawiałem kijanke w lipcu to jeszcze nie było takiej możliwości ale dzięki temu że znam prezesa salonu to dołożyłem 1000zł i "się znalazł" :D rewelacyjna sprawa - gorąco polecam :)

AUTOR WĄTKU
everlast
 

20 mar 2009 21:48

mam takie glupie pytanie czy tempomat mozna zalozyc do manualnej skrzyni i silnika beznynowego??

mziutek
Dyrektor
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 lut 2008 13:29
Lokalizacja: Warszawa
Grupa: Mazowiecka
Model cee'd:
C1 SW, 1.6 Pb 126KM
2007, opt+

20 mar 2009 22:20

everlast napisał(a):mam takie glupie pytanie czy tempomat mozna zalozyc do manualnej skrzyni i silnika beznynowego??


Do manualnej skrzyni to raczej bez sensu, bo jak miałby prędkość stabilizować gdy kierowca miesza biegami.

Co do benzynowego silnika - wiele aut benzynowych z automatyczną skrzynią ma tempomaty, tyle, że koszt tempomatu jest wyższy, niż przy dieslu.
Krótkie wyjaśnienie - w dieslu nie ma przepustnicy, wlot powietrza do cylindrów jest cały czas w pełni otwarty, przy naciskaniu na pedał gazu tylko dawkuje się ilość paliwa wtryskiwanego do cylindrów.
W przypadku nowoczesnego elektronicznego dieslowskiego układu wtryskowego dodanie tempomatu to tylko zmiana oprogramowania komputera i dodanie przycisków sterujących.
W benzynowcu trzeba jeszcze dołożyć solidny silnik elektryczny, zwykle tzw.krokowy, który zamiast kierowcy obraca osią przepustnicy.

AUTOR WĄTKU
novee
 

20 mar 2009 23:50

<span>mziutek</span> napisał(a):Do manualnej skrzyni to raczej bez sensu, bo jak miałby prędkość stabilizować gdy kierowca miesza biegami.

Mnóstwo aut ma tempomat z manualem. Wrzucasz 5 czy 6 na autostradzie, tempomat na ON i trzyma prędkość, albo przyspieszasz i zwalniasz guzikami na kierownicy.

mziutek
Dyrektor
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 lut 2008 13:29
Lokalizacja: Warszawa
Grupa: Mazowiecka
Model cee'd:
C1 SW, 1.6 Pb 126KM
2007, opt+

21 mar 2009 12:29

novee napisał(a):
<span>mziutek</span> napisał(a):Do manualnej skrzyni to raczej bez sensu, bo jak miałby prędkość stabilizować gdy kierowca miesza biegami.

Mnóstwo aut ma tempomat z manualem. Wrzucasz 5 czy 6 na autostradzie, tempomat na ON i trzyma prędkość, albo przyspieszasz i zwalniasz guzikami na kierownicy.


Swoją opinię odniosłem podświadomie do polskich realiów - "wyjątkowo rozwiniętej" sieci autostrad.

Następna strona
Powrót do Akcesoria i wyposażenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Partnerzy

Części Kia

https://pesca.pl