ALARM

Bezpieczeństwo... / Safety

Moderator: Żandarmeria

potok
 

04 paź 2008 12:21

U mnie też się zdarzają po 3 sygnały pomimo prawidłowo zamkniętych wszystkich drzwi i klap, najczęściej wtedy gdy aktywuję system w ciągu 1-2 sekund od zamknięcia drzwi, jeśli robię to po np. 5 sek. wszystko jest w porządku - jedno mignięcie bez sygnału dźwiękowego.

abes
 

04 paź 2008 22:00

W moim dotychczasowym aucie /octavia/ włączając alarm przy niedomkniętych/otwartych drzwiach, nie było żadnej reakcji alarmu, dopóki nie nastapiło pełne uzbrojenie - dopiero wtedy następowały trzy sygnały dźwiękowe, infofmujące o niedomkniętych drzwiach. Natomiast dopóki alarm nie uzbroił się, mogłem drzwi spokojnie zamknąć/domknąć bez uruchomienia alarmu.

Avatar użytkownika
AUTOR WĄTKU
john78
Koordynator Regionalny
 
Posty: 264
Dołączył(a): 10 sie 2008 13:08
Lokalizacja: podkarpacie
Grupa: Podkarpacka

05 paź 2008 18:57

<span>abes</span> napisał(a):włączając alarm przy niedomkniętych/otwartych drzwiach, nie było żadnej reakcji alarmu, dopóki nie nastapiło pełne uzbrojenie - dopiero wtedy następowały trzy sygnały dźwiękowe, infofmujące o niedomkniętych drzwiach.

u mnie przy niedomkniętych/otwartych drzwiach zamykając z pilota fabryczny centralny zamek w tym samym momencie co ja je zamykam on je odryglowuje i rozbraja alarm i auto stoi otwarte niczym nie sygnalizując :evil: elektryk z ASO mówił że każdy model tak ma pokazując mi na innym ceed-ie... :? ale z tego co tu wyczytałem chyba tylko ja tak mam i ten ceed na którym on mi pokazywał i twierdził że nic się z tym nie da zrobić.

Mrowa
 

24 gru 2008 09:22

Witam, ja swoja droga tez mam problem z autoalarmem, zamykajac lub otwierajac samochod pilotem mam sygnal dzwiekowy ALE jest on tak cichy, ze generalnie go nieslychac -syrena wyje normalnie, wiecie moze co moglo sie stac?

Avatar użytkownika
pioter
Grupa Trzymająca Władzę
 
Posty: 5884
Dołączył(a): 04 paź 2007 20:06
Lokalizacja: Ostróda
Grupa: Warmińsko-Mazurska
Model cee'd:
C2 SW, 1,6 ON 110KM
2016, M + DFA

24 gru 2008 11:48

A ja w mojej obecnej Octavi mam tak, Âże jak coÂś niedomknĂŞ, to zamykam centrala i nie mam Âżadnej sygnalizacji Âże coÂś jest nie tak :oops: cee'd pod tym wzglĂŞdem wypada lepiej, ale z kolei "Âłapanie" sygnaÂłu z pilota to masakra - czasem nawet stojÂąc tuÂż przy Kijance nie jestem w stanie w danym miejscu otworzyĂŚ samochodu - muszĂŞ zrobiĂŚ dwa kroki w innÂą stronĂŞ.
Kia cee'd 1,6 CVVT Opt VII 2009 (ex III 2007 1,4 CVVT C+)
Kia cee'd 1,6 CRDI M+DFA 110 KM IV 2016

kontakt pioter (małpa) mojaceed.pl


Błogosławieni Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia, a mimo to milczą.

Black
 

24 gru 2008 11:57

pioter to masz cos nie tak chyba.

mi pilot łapie z conajmniej 100m i to bezproblemowo. malo tego jak stoi pod blokiem w nocy to z pilota zapalam sobie w nim swiatelko (wlaczajac u wylaczajac alarm) :D

z alarmu jestem zadowolony tylko ta syrenka slaba bo cicha.

pozdro i zdrowych wesolych

abes
 

24 gru 2008 14:06

pioter
No to mam prawie analogiczną sytuację, tyle że w przypadku mojego ceeda nie chodzi o przemieszczanie pilota, ale o to, że za pierwszym razem wciskając przycisk rozbrojenia alarmu nie ma żadnej reakcji (prawie zawsze) i z reguły muszę wciskać po dwa razy, żeby rozbroić. Albo przycisk nie kontaktuje, albo nie wiem co :?

Avatar użytkownika
zucio1
Koordynator Regionalny
 
Posty: 1339
Dołączył(a): 29 lip 2007 14:23
Lokalizacja: Olsztyn
Grupa: Warmińsko-Mazurska

24 gru 2008 14:11

I ja też mam tak jak Pioter - w serwisie sprawdzali i stwierdzili, że tttm :o :? :D
Obrazek
Kia ceed 1,6GDI M+comfort '13
Kia venga 1,4 '12
Ceed 1,6 C+ '09
Ceed 1,4 C+ '07
Fabia 1,4 16V
Matiz
VW Golf II 1,6
Polonez 1,6 Caro
Fiat 126p
Obrazek

Avatar użytkownika
pioter
Grupa Trzymająca Władzę
 
Posty: 5884
Dołączył(a): 04 paź 2007 20:06
Lokalizacja: Ostróda
Grupa: Warmińsko-Mazurska
Model cee'd:
C2 SW, 1,6 ON 110KM
2016, M + DFA

24 gru 2008 14:30

Dokładnie Zucio - bo montowali nam w tym samym serwisie ten sam erzac alarmu :mrgreen: TTTM rulez :!: :D Dlatego polecam tym, co kupują - kupcie porządny alarm, a w zamian weźcie coś innego etra od salonu.
Kia cee'd 1,6 CVVT Opt VII 2009 (ex III 2007 1,4 CVVT C+)
Kia cee'd 1,6 CRDI M+DFA 110 KM IV 2016

kontakt pioter (małpa) mojaceed.pl


Błogosławieni Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia, a mimo to milczą.

abes
 

26 gru 2008 21:41

zucio1, pioter

A jaki rodzaj alarmu macie?

e2rdo
 

27 gru 2008 21:55

abes napisał(a):pioter
No to mam prawie analogiczną sytuację, tyle że w przypadku mojego ceeda nie chodzi o przemieszczanie pilota, ale o to, że za pierwszym razem wciskając przycisk rozbrojenia alarmu nie ma żadnej reakcji (prawie zawsze) i z reguły muszę wciskać po dwa razy, żeby rozbroić. Albo przycisk nie kontaktuje, albo nie wiem co :?
potwierdzam tą samą zależność w moim przypadku

lalas
Dyrektor
 
Posty: 709
Dołączył(a): 22 lip 2007 21:47
Lokalizacja: Katowice
Grupa: GOP- Górny Śląsk

28 gru 2008 04:54

abes napisał(a):zucio1, pioter

A jaki rodzaj alarmu macie?


pewnie QX002 :D, ten alarm czasami robi co mu się podoba, też mam ten model :D
KIA CEED 1.6 CRDI Optimum(I Edition - marzec 2007) "black pearl" :-) "bez kołpaków i chlapaczy club"
170 kkm

abes
 

28 gru 2008 19:18

Dokładnie - QX002 z funkcją monitorowania wnetrza + domykanie szyb. Generalnie wszystko działa tip-top - poza właśnie rozbrajaniem. No ale jeśli taka podstawowa sprawa szwankuje, to moim zdaniem cały alarm jest do d... :evil:

Avatar użytkownika
George
Grupa Trzymająca Władzę
 
Posty: 2541
Dołączył(a): 18 lip 2008 12:33
Lokalizacja: Poznań
Grupa: Wielkopolska
Model cee'd:
C2FL HB, 1,6 L Pb 204KM
2018

28 gru 2008 20:52

e2rdo napisał(a):
abes napisał(a):pioter
No to mam prawie analogiczną sytuację, tyle że w przypadku mojego ceeda nie chodzi o przemieszczanie pilota, ale o to, że za pierwszym razem wciskając przycisk rozbrojenia alarmu nie ma żadnej reakcji (prawie zawsze) i z reguły muszę wciskać po dwa razy, żeby rozbroić. Albo przycisk nie kontaktuje, albo nie wiem co :?
potwierdzam tą samą zależność w moim przypadku


w moim przypadku również, z tym że ostatnio objawy ustąpiły. Miałem takie wrażenie że za lekko lub za krótko naciskałem przycisk.
Kontakt: Grupa Wielkopolska
- - - - - - - - - - - - - - -
onegdaj - Cee'd 1,6 CRDI 2008
aktualnie - Cee'd GT black perl 2018
Obrazek

darek74k
 

Re: ALARM

22 lis 2009 19:02

Czy ktoś może wrzucić mi instrukcję do QX 002 na d_net@tlen.pl
dzieki darek

Avatar użytkownika
AUTOR WĄTKU
john78
Koordynator Regionalny
 
Posty: 264
Dołączył(a): 10 sie 2008 13:08
Lokalizacja: podkarpacie
Grupa: Podkarpacka

Re: ALARM

22 lis 2009 19:34

darek74k napisał(a):Czy ktoś może wrzucić mi instrukcję do QX 002 na d_net@tlen.pl
dzieki darek


sprawdź pocztę
Pozdrawiam
SW 1.6+LPG Grafitowy metalik C+ 2008r.

tymon
 

Re: ALARM

03 sie 2010 12:08

krolik_pw napisał(a):Kolego jedź do serwisu do tego elektryka i powiedz mu żeby ci włączył powiadamianie dźwiękowe które fabrycznie jest wyłączone. Wtedy podczas zamykania jak i otwierania będziesz słyszał jedne lub dwa sygnały dźwiękowe. jeśli któreś drzwi nie są domknięte podczas zamykania to usłyszysz wtedy trzy sygnały.


Powiedz mi czy włączenie powiadomienia można zrobić przez serwis czy jest np jakiś knif np przyciśnięcie 2 klawiszy to będzie z dźwiękiem a 1 bez ??

Avatar użytkownika
jerry
Kierownik
 
Posty: 400
Dołączył(a): 21 lis 2009 11:25
Lokalizacja: Kraków
Grupa: Małopolska
Model cee'd:
C3 SW, 1,6 ON 136KM
2018, L+BL+JBL+FUN+AEB+7DCT

Re: ALARM

03 sie 2010 16:21

tymon napisał(a):Powiedz mi czy włączenie powiadomienia można zrobić przez serwis czy jest np jakiś knif np przyciśnięcie 2 klawiszy to będzie z dźwiękiem a 1 bez ??


Możesz zmienić ustawienie sam, jeśli nie obawiasz się, że przy okazji poprzestawiasz coś innego, bo menu alarmu nie jest pokazane na żadnym wyświetlaczu i trzeba być czujnym :)

Wprowadź kod PIN, pewnie jest fabryczny 11, czyli:
Włącz zapłon
Naciśnij przycisk serwisowy jeden raz
Wyłącz i ponownie włącz zapłon
Znów naciśnij przycisk serwisowy jeden raz
Wyłącz zapłon. System wyda sygnał dźwiękowy potwierdzający prawidłowo wprowadzony pin

Następnie:
Włącz zapłon
Naciśnij przycisk serwisowy TRZY razy. Po każdym naciśnięciu będzie potwierdzenie sygnałem dźwiękowym.
Wyłącz a następnie włącz zapłon
Nacisnij przycisk serwisowy. Jeden sygnał dźwiękowy oraz zaświecenie diody LED oznacza, że funkcja została włączona. Dwa sygnały dźwiękowe oraz zgaśnięcie diody LED oznacza, że funkcja została wyłączona.
Wyłącz zapłon i naciśnij przycisk serwisowy po czym nastąpi podwójne piknięcie, czyli wyjście z service menu.

Przycisk serwisowy to ten, którego NAJPRAWDOPODOBNIEJ Ci nie zamontowali ;) Obym się mylił, ale jeśli się nie mylę, to powiedz, żeby Ci go dali i podłącz sam. To kawałek dwużyłowego kabla, z jednej strony jest switch, z drugiej kostka (bodajże biała), którą podpinasz do wiązki modułu alarmu (zauważysz jedyną wolną kostkę dwupinową, pomylić się nie da).
Nie bombardujcie mnie na PW w kwestii schematów rozwiązań, jakie opisywałem na forum lata temu. Nie mam już ani tych schematów, ani starego Cee'da.

tymon
 

Re: ALARM

04 sie 2010 07:13

Dziękuję kolego za dość wyczerpującą odp :D . W wolniejszym czasie zasiądę do tego i popróbuję .

Avatar użytkownika
Rawq
Brygadzista
 
Posty: 78
Dołączył(a): 30 lip 2010 09:54
Lokalizacja: Strachówka

Re: ALARM

06 sie 2010 08:48

A da się wyłączyć czujniki i zamknąć samochód tak żeby np zostawić dziecko w środku na chwilę?
Obrazek

Cee'd FL C+ 1.6 CRDI

Poprzednia stronaNastępna strona
Powrót do Bezpieczeństwo
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi / Wyświetlone
    Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Partnerzy

Części Kia

https://pesca-sklep.pl